Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета септември 2017

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Лятото продължава и през септември. Такава е прогнозата за един месец през който трябва да се случват хубави неща, златен като плод, светъл като мед – септември.
Времето през септември 2017

Златно време е септември с плодовете от градината – ябълки, круши, праскови, грозде, още има диня и ароматни пъпеши, горски плодове, къпини, малини, първите пресни лешници и орехи, а зеленчуците са в изобилие.
Лятото може и да си тръгва, но още има топли дни и ни се иска да сме във форма, утрините може да са хладни, но през деня може още да сме по бански или да планираме преходи в планината. Искаме и можем да бъдем в добра физическа форма. И затова имаме един проверен помощник – Лунната диета – един ден на детоксикация като следваме датите на лунните фази. Всяка седмица един ден, в който приемаме само вода, билков чай и прясно изцедени плодови или зеленчукови сокове. Това, което е забранено е твърда храна, без захар и без сол. Ако почувстваме глад може да нарежем порция зеленчуци или постна зеленчукова супа. Времето е от началото на лунната фаза и продължава 24 часа.

moon diana ruseva
Фази на луната през септември 2017
6 септември 2017 – 10:04:01 ч. – пълнолуние
13 септември 2017 – 09:26:08 ч. – последна четвърт
20 септември 2017 – 08:31:05 ч. – новолуние
28 септември 2017 – 05:54:46 ч. – първа четвърт

Ако спазвате лунната диета може да отслабнете от 1 до 3 кг на месец. За да се случи това трябва да се храните балансирано и да живеете активно през цялото време
Разбира се, същият ефект може да се постигне, ако изберете ден от седмицата. Следването на лунните фази придава малко романтизъм, а тя ни е нужна, както и връзката с природата и това да чуваме гласа на тялото си.
Какъв чай да приготвим? Зелен чай, от мента, горски плодове, липа, лайка, изберете билки по ваш вкус и си направете чай. Може да го пиете и студен с парче лимон или с резен праскова или ябълка и канела. Аз се научих денят ми да започва с цял чайник чай – редувам зелен чак с комбинация от билки брани в планината по високото – добавям пръчка канела. пия го и топъл и студен. Добавям лимон, понякога листенца свежа мента и никога захар, също така ограничавам и меда, а подсладители така и не се научих да ползвам.
В най-близкия магазин до вас или в градината има изобилие от плодове и зеленчуци и може да си приготвите фреш по ваш избор.

plodove esen pix

Отпуската може вече да е минала, но през септември има празници, дните около които може да планираме за екскурзия или разходка в планината:
6 септември – Ден на Съединението – пада се в сряда
23 септември – Ден на независимостта на България – три последователни дни и може да планирате ваканция.
На 22 септември в 23:01 ч. настъпва есенното равноденствие и започва астрономическата есен

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории