Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета юни 2016

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Здравей лято! Юни е началото на лятото. Дълги слънчеви дни, вечери на открито, край брега на морето, в планината или мечтаната екскурзия. И искаме да бъдем във форма. Да се чувстваме добре в своето тяло, да бъдем здрави и да доволни от нашето отражение, което виждаме не само в огледалото, а и в очите на хората.
Във форма за лятото
Ще се съгласите, че човек трябва да бъде във форма през цялата година и да не намира оправдания затова, че не спортува и прекалява с храната. Ако има сезон в който искаме да изглеждаме добре това е сезона на шарените рокли и слънчевия загар. И още нещо има, не се увличайте с драстични диети. Те не са здравословни и често след като сме се ограничавали докато сме били диета може да върнем обратно тегло – т.н. йо-йо ефект. Всякакви медикаменти и препарати, които обещават чудодейни резултати като -3 кг за седмица е по-добре да забравите за тях, освен пари може да ви струват и здравословни проблеми.
За да отслабне човек трябва да се спазва просто правило – приетите калории трябва да са по-малко от изразходените. Това не означава да гладувате, а да се храните балансирано, без глад, без фастинг, като не изключвате необходимите хранителни вещества от храненето си – салатата поднесете с лъжичка зехтин и лимон и не се наказвайте като не хапнете малко шоколад (20 г), а сладоледа вместо 3 топки – може да е само една.
За да бъдете в добра форма трябва да се движите активно. Какъв спорт ще изберете зависи от интересите и възможностите ви. Макар и трудно човек може да се предвижва с колело до работното място и в София или да тръгне малко по-рано за работа и да повърви 20 мин. добре е, ако денят ви започва с 10-20 мин упражнения – препоръчвам крънч йога.
През лятото пред фитнеса, спортната зала или солариума изберете – работа в градината. Предимствата? Безплатно е. Приятно е, свеж въздух, пеят птички, общуваш с растенията и физическото натоварване е неусетно. И още нещо радвате се на резултата на вашия труд. Ако нямате градина, погрижете се за градинката пред блока.
moon diana ruseva
От години за да бъда във форма спазвам разтоварващи дни – затова и всеки месец има публикации за лунната диета. Денят може да бъде всеки от седмицата.

Лунни фази юни 2016 г.
5 юни – 06:45 часа – новолуние
12 юни – 11:39 часа – първа четвърт
20 юни – 14:58 часа – пълнолуние
27 юни – 21:59 часа – последна четвърт

В продължение на 24 часа или 72 часа (3 дни) не се приема твърда храна, а се пият течности – вода, билков чай или прясно изцеден сок от плодове или зеленчуци. След приключване на съответната фаза в следващите 24 часа се консумират по-леки храни като плодове, зеленчуци, кисело мляко.
По време на новолуние и последна четвърт може да се включват в менюто бистри зеленчукови бульони, купичка плодова или зеленчукова салата. Не се разрешава консумация на мляко и подправки.
За да запазите постигнатите резултати, между фазите е важно да продължите да се храните балансирано и да изключите всички сладкиши, тестени закуски, преработени меса, подсладени напитки.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории