Последни Рецепти
Последни Статии

Магнолия помага при рак

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Екстракт от магнолия в борбата с рака
Магнолията е едно от най-красивите цветя през пролетта. Свързваме я с изтока и не случайно, защото от векове екстракт от магнолия се използва в източната медицина, с него в Китай и Япония са лекували тревожност и други заболявания.
magnolii

Ново изследване на американски учени показва, че съединението в магнолиите хонокиол убива раковите клетки. По всяка вероятност то може да спре растежа на тумора. Изследователи от университета на Бирмингам в щата Алабама са съсредоточили вниманието си върху рака на главата и шията.
Заболяването е разпространено сред пушачите и хората, които злоупотребяват с алкохола.
По приблизителни данни 3 на всеки 4 случая на рак на главата и шията са свързани с пушенето и по-честата употреба на алкохол.
Медиците успяват да излекуват само 50% от хората, които страдат от това заболяване. Учените са извършили експеримент с клетъчни линии на рака на устата, езика, ларинкса и фаринкса.
Хонокиолът е унищожил раковите клетки. Действайки на клетъчно ниво, той е спрял растежа на туморите и е дезактивирал процеса на метастазиране.
Специалистите са имплантирали ракови клетки на мишки и са получили същите резултати при лечението с екстракта от магнолия.
Мощното противораково съединение хонокиол се извлича от кората на магнолиите.

Източник: Science World Report

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории