Последни Рецепти
Последни Статии

Малините помагат за зачеване

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Малините помагат за зачеване

Малините са много вкусни. Като нежен, ароматен дар на лятото са. Наричат я „Царица на плодовете“ . Малините са и много полезни. Ето още една от техните ползи.
Експертите твърдят, че
Малините са незаменимо средство при планиране на зачеването на дете и по време на бременността

малини
няма по-вкусни от малините от градината

Витамин С е органично съединение, родствено на глюкозата. Трябва да се получи отвън, с храната, и е необходим за правилното функциониране на организма. Витамин С влияе на формиране на съединителната и костната тъкан, активатор на метаболитни процеси, изпълнява антиоксидантни функции, защитава клетките на организма от действието на свободните радикали.
Малините са плод, който съдържа много витамин С и магнезий, които са необходими за поддръжка на мъжката фертилност и образуването на мъжкия хормон тестерон.
Антиоксидантните свойства на витамин С спасяват сперматозоидите от окисляване и преждевременна гибел.

Изследването е впроведено с участието на 44 мъже, показва, че групата, която редовно консумирала малини имала с 20% по-малко мутации в ДНК на сперматозоидите от групата, която не консумирала.
Освен това, системната консумация на малини води до намаляване на риск от помятане и вътрешноутробна патология.

Не само малините притежават такива полезни свойства. Броколитп и картофите са богати на микроелементи и витамин С.

Една порция малини съдържа витамин С толкова колкото един голям грозд с тегло около 500-700 г.
Малините също съдържат фолат (Фолиева киселина, витамин В9, фолацин), който е необходим за оптимално прекарване на бременността и ранното развитие на ебриона.
Малините са източник и на енергия, които помагат да се поддържа теглото в норма, възстановяване на хормоналния баланс при мъжете, съдържат малко калории, а захарта, която съдържат се усвоява бано и не представлява опасност за развитие на захарен диабет.

Източник The Daily Mail.

Хубава новина е, че има сортове малина, които дават плод от началото на лятото до септември. Благодарности на възрастната жена, която ми даде няколко миналата есен за разсад. Догодина ще има и в нашата градина, а сорта така и си остана „Всесезонен“

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории