Последни Рецепти
Последни Статии

Издълбана торта

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Издълбана торта
Рецепта споделена от Мария Георгиева

torta-maria

За блатовете, които са 4 на брой, за всеки по
2 яйца,
7 с.л. захар
7 с.л. брашно
Всеки блат се приготвяотделно и се изпича
След това при подреждането на тортата ги сиропираме с подсладено прясно мляко.

блатовете печем 180 градуса с вентилатор за около 10 -15 мин.проверяваме с клечка за зъби ,изрязваме с кръгла форма или нож,като гледаме в края да остане ринг около 3-4 см. за да не изтече крема.
torta

Редим тортата по следния начин: поставяме един цял блат след това 2 изрязани и най-отгоре пак цял.
Получената дупка, както и по края на блатовете запълваме с крем:
1пакет крем “Оле” приготвен по указанието на опаковката смесен с трохите от изрязаните блатове, стафиди предварително накиснати в ром и орехи.
Измазваме тортата с маслен крем или конфитюр от кайсии, за да прилепне добре захарното покритие в случая приготвено от разтопени на микровълнова фурна бонбони маршмелоуз смесени с пудра захар, докато захарното тесто не престане да лепне.Украсяваме според въображението .
Да ви е сладко!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории