Последни Рецепти
Последни Статии

Маринован чесън

Добавено в Консерви и зимнина

Добави към моето меню

Маринован (кисел) чесън
Колко е полезен чесънът е известно. Това е традиционна рецепта как да консервирате глави млечен чесън, със сигурност ще ви допадне тази рецепта.

Продукти
Глави чесън
1 с.л. захар на буркан
1 с.л. сол на буркан
1 таблетка аспирин на буркан
Оцет
Копър, листа и стъбла
Зелени сливи, джанки, по желание

Рецепта за кисел чесън
• избирате млечен чесън, когато е напълно развит, но люспите на скилидките са крехки. Отрязват се коренчетата, горните по-груби люспи и се измива. Остава се в съд залят с вода, за една нощ, за 8 часа
• вземат се малки буркани, „конфитюрени“ и се редят скилидки чесън, джанки, копър. Натиска се за да напълни плътно буркана
• в буркана се налива до половината оцет и се долива вода. След което течността се излива в тенджера, добавя се необходимото количество сол и захар и се слага да заври. Това се прави за да е точно количеството на саламурата
• бурканите се заливат с горещата саламура. Ако се приготвя за зимата се слага по 1 таблетка аспирин.
• Бурканите се затварят с капачки и се обръщат. Така стоят 3 дена, след което се подреждат в мазата

Идея: Свекърва ми приготвя в края на есента туршия от чушки върхари, запечени за кратко, моркови и много чесън. Става много вкусна и пикантна туршия и чесъна е вкусен, хрупкав и ароматен

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории