Последни Рецепти
Последни Статии

Кюфтета от тиквички

Добавено в Българска кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Кюфтета от тиквички
рецепта за кюфтета от тиквички – идеални в този сезон

3 -4 тиквички, млади без семена
2 -3 стръка зелен лук
1 стрък зелен чесън
1 яйце
5-6 стръка копър
5-6 стръка магданоз
100 гр сирене
1 к. ч. галета или царевично брашно

олио за пържене

кюфтета от тиквички

* Тиквичките се измиват, обелват се съвесем тънко и се настъргват на едро ренде. Поставят се за 15 -20 мин в гевгир да се отцедят, а след това се изтискват и с ръце;
* В голяма купа се нарязват на ситно зеления лук, зеления чесън (или 1-2 скилидки чесън), копъра, магданоза и се омесват с изцедените тиквички;
* Добавя се яйцето, сиренето и галетата (или царевичното брашно). От сместа се оформят кюфтета;
* Оформените кюфтета се слагат за 20 минути във фризера да стегнат. Проверен метод – така зеленчуковите кюфтета поемат по-малко мазнина при пърженето;
* Пържат се в предварително сгорещено олио до златисто от двете страни.

Кюфтета от тиквички се съчетават много добре с кисело мялко, разбито със счукан чесън, копър и магданоз.
Можете да ги поднесете и с гарнитура от други зеленчуци

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории