Последни Рецепти
Последни Статии

Сезонни храни март

Добавено в Здравословно хранене, Основни хранителни продукти

Добави към моето меню

Едно от правилата на здравословното хранене е да включваме в нашето меню сезонни плодове и зеленчуци. Какво можем да открием в магазините и да включваме в нашето меню, закупени в своя сезон те са по-изгодни като цена, зареждат по пълноценен и ефективен начин организма с така важните за него витамини, минерали и други ценни вещества.
Март месец, началото на пролетта – този период от годината е един от най-трудните – между края на зимата и началото на пролетта няма нищо, плодовете от есента свършват, портокалите и мадарините вече не са същите, доматите и ягодите – още и е рано, спанак, салати, зелен лук и чесън от оранжерии и си казваш рано е за тях. Киселото зеле и туршиите вече свършва и приготвяме последните рецепти с тях. В магазина на практика има всичко и реално толкова малко неща, които да поискаш да купиш. Труден период!

spinach pix

Сезонни храни март

Авокадо
Броколи
Брюкселско зеле
Грейпфрут
Гъби
Зеле (прясно и кисело)
Картофи
Карфиол
Круши
Лимони
Лайм
Лук пресен (зелен)
Мандарини
Моркови
Портокали
Праз-лук
Репички
Салата зелена (маруля)
Спанак
Цвекло
Чесън пресен (зелен)
Ябълки
Ягоди

green salad pix

Най-хубавото е, че през март ще се хванем за зелено и първите стръкчета коприва ще присъстват на нашата трапеза. Зелената салата, зеленият лук и чесън, репичките все по-често ще присъстват на нашата трапеза с все по-хубав вкус от пазара, докато станат първите в градината. Пролетта е в ход и всичко се подготвя за нов живот след дългата зима

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории