Последни Рецепти
Последни Статии

Императорска палачинка

Добавено в Десерти, Немска кухня, рецепти за деца

Добави към моето меню

Императорска палачинка
Кайзершмарен
Wiener Kaiserschmarrn

Това е едно от традиционните и известни австрийски ястия. Името означава императорска палачинка или може да се срещне още като “Глупостта на кайзера” приготвя се с продукти като за палачинки плюс стафиди, поднасят се поръсени с пудра захар, гъст компот или сладко от сини сливи, може да се поднесат и с ябълков мус.

palachinka

Wiener Kaiserschmarrn

тази рецептата , за 4ри порции
40 гр масло
4 яйца
250 гр брашно
половин литър мляко
30 грама стафиди
щипка сол
30 гр захар
пудра захар за поръсване

* Брашното, захарта, солта и жълтъците се разбъркват с млякото до получаване на еднородна гъста смес.
* Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към тестото.
* Маслото се загрява до пяна в тиган, изсипва се сместа без да се бърка, посипва се със стафидите . Накрая се обръща и се допича на силна фурна. Накъсва се на парчета които се запържват за малко.
* Подрежда се в чиния, посипва се с пудра захар и се сервира с компот или сладко от сини сливи или червено грозде.
Това е едно от традиционните и известни австрийски ястия.

Това е рецептата, която направих, като разделий сместа за 2 палаичнки.

На мен ми хареса много тази палачинка и започнах да я приготвям често по следния начин
* Разбивам в яйца
* Добавям 1 ч.ч. брашно и 1 ч.ч. прясно мляко и разбивам до хомогенна смес
* В тиган загрявам парче краве масло и добавя една шепа стафиди
* Изсипвам сместа и когато се запече от едната страна обръщам от другата с помощта на чиния
* Сервирам със сладко (от сини сливи, къпини, не посипвам със захар)
Става бързо нещшо вкусно, което може да бъде закуска или късна вечеря

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории