Императорска палачинка
Добави към моето меню
Императорска палачинка
Кайзершмарен
Wiener Kaiserschmarrn
Това е едно от традиционните и известни австрийски ястия. Името означава императорска палачинка или може да се срещне още като “Глупостта на кайзера” приготвя се с продукти като за палачинки плюс стафиди, поднасят се поръсени с пудра захар, гъст компот или сладко от сини сливи, може да се поднесат и с ябълков мус.
Wiener Kaiserschmarrn
тази рецептата , за 4ри порции
40 гр масло
4 яйца
250 гр брашно
половин литър мляко
30 грама стафиди
щипка сол
30 гр захар
пудра захар за поръсване
* Брашното, захарта, солта и жълтъците се разбъркват с млякото до получаване на еднородна гъста смес.
* Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към тестото.
* Маслото се загрява до пяна в тиган, изсипва се сместа без да се бърка, посипва се със стафидите . Накрая се обръща и се допича на силна фурна. Накъсва се на парчета които се запържват за малко.
* Подрежда се в чиния, посипва се с пудра захар и се сервира с компот или сладко от сини сливи или червено грозде.
Това е едно от традиционните и известни австрийски ястия.
Това е рецептата, която направих, като разделий сместа за 2 палаичнки.
На мен ми хареса много тази палачинка и започнах да я приготвям често по следния начин
* Разбивам в яйца
* Добавям 1 ч.ч. брашно и 1 ч.ч. прясно мляко и разбивам до хомогенна смес
* В тиган загрявам парче краве масло и добавя една шепа стафиди
* Изсипвам сместа и когато се запече от едната страна обръщам от другата с помощта на чиния
* Сервирам със сладко (от сини сливи, къпини, не посипвам със захар)
Става бързо нещшо вкусно, което може да бъде закуска или късна вечеря