Салата Баба Марта
Добави към моето меню
Салата Баба Марта
рецептата е резултат от търсене на вкусно приложение на изварата:)
100 гр сирене
300 гр извара
5 – 6 печени червени чушки
1 твърд червен домат
1 ч.л. олио
1/2 ч.л. ябълков оцет
2 – 3 с.л. кисело мляко
3 -4 скилидки чесън
магданоз за украса
маслини
* Настържете сиренето на едро ренде и смесете с изварата.
* Печените червени чушки нарежете на ивици. Ако разполагате с домат, нарежете и него на малки кубчета (през зимата пропускам домата).
* Смесете всички продукти в голяма купа и овкусете с оцет и стрития чесън (може да използвате и чесън на прах).
* С лъжица оформете топки, които можете да украсите с магданоз и маслинки. Поднасят се със зелена салата.
Идея: Тази смес може да се използва и за сандвичи. Много добре се получава с препечени филийки.