Маслени бисквити
Добави към моето меню
Маслени бисквити
Рецепта за класически маслени бисквити, които направих по-богати на вкус със смелените орехи и по-хрупкави със слънчогледовите семки отгоре. Може да приготвите и само основното тесто и да изрежете формички, да ги изпечете и слепите с течен шоколад или мармалад.
Продукти
200 г масло
400 г брашно
200 г захар
2 яйца
3-4 с.л. прясно мляко, студено
1 ванилия
100 г смелени орехи
50 г слънчогледови семки
1 ч.л. бакпулвер
Рецепта за маслени бисквити
• Яйцата се разбиват със захарта
• Маслото се нарязва на малки кубчета и се добавя брашното пресято с бакпулвера и ванилията и се омесва
• Към получените трохи се добавят яйцата със захарта, както и смелените орехи, и след това се добавят и няколко с.л. студено прясно мляко до гладко тесто
• Тестото се поставя за около час в хладилника
• След това тестото се разделя на топчета, по-малки орех, всяко от тях се потапя в слънчогледовите семки и се притискат между дланите
• Редят се в тава застлана с хартия за печене като се оставя разстояние
• Пекат се на средна фурна, на 190 градуса, до готовност, около 10-12 мин