Последни Рецепти
Последни Статии

Ароматни маслини

Добавено в Консерви и зимнина

Добави към моето меню

Ароматизирани маслини
Когато изберем в магазина маслини остава въпроса КАК да ги съхраняваме у дома. Тази рецепта е за маслините у дома, как да запазим маслините вкусни и ароматни по-дълго време

0.5 кг маслини
1 ч.л. мащерка или розмарин
2 с.л. ябълков оцет
2-3 дафинови листа
1-2 скилидки чесън на тънки филийки
кората от един лимон, настъргана
1 средна глава кромид лук

4 – 5 с.л. зехтин

* Всички продукти без оцета и зехтина се слагат в подходящ съд – удобен буркан с капачка на винт или кутия. Лукът се реже на кръгчета, а чесъна на ситно, се слагат на дъното. Избирате да сложите мащерка или розмарин, в зависимост от личния си вкус.
* Оцета и зехтина се смесват и се разбиват в затворена бутилка.
* Маслините с подправките се заливат със сместа от оцета и зехтин. Ако е необходимо се долива още толкова зехтин, че маслините да се покрият.
* Съдът с маслините се съхранява в хладилник.
* Лукът и марината могат да се използват в приготвянето на сосове, така се използва техния аромат.


Когато се купува по-голямо количество маслини, обикновено те се купуват в малко бидонче, в което без проблем можете да съхранявате маслините. Тази рецепта е много сполучлива за малки количества маслини, около 1/2 кг, купени от магазина. Друго предимство, за тези които харесват по-безсолно, е че така се и обезсоляват маслините.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории