Последни Рецепти
Последни Статии

Божана спечели „Мастър шеф”

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

За втора поредна година жена спечели „Мастършеф” във вторник вечерта (30 май 2017 г.). С наградата триумфира Божана, която прибра и 100 000 лева.

bozhana

През 2016 г. в надпреварата победи Севда, която вече има свой ресторант. Първа от кухнята си тръгна Росица, която обаче грабна наградата на публиката в предаването. Кралицата на авокадото, както я наричат готвачите, допусна малка грешка при приготвянето на amuse buche (ордьоври), което се сервира във всеки изискан ресторант, за да възбуди сетивата. Тя заложи на капучино консуме с пяна от трюфел, която обаче не се получи достатъчно пухкава.

master chef 1

Така в надпреварата останаха Божана Кацарова и Димитър Димитров. Двамата финалисти, борещи се за мечтите си, се впуснаха в оспорван дуел с предястие, основно и десерт. Митко заложи на молекулярен таратор срещу плато „Морско дъно” от стриди, миди Сен Жак и омар, които избра Божана. През цялото време тя не криеше емоцията си и често сълзи проблясваха в очите й.

Вечерта продължи с 90-минутен маратон за основното ястие. Изтънчени вкусове разбиха представите за възможностите на шкембето, което избра Божана и дроб сърмата, която сготви Димитър. Към всяко от ястията си той предлагаше на журито и приготвена от него напитка. При десертите двамата конкуренти също демонстрираха висш пилотаж. Шоколадът на Митко се изправи срещу изомалт (натурален подсладител с два пъти по-малко калории от захарта) на Божана, която направи нещо като бухти. Димитър гарнира десерта си с българска роза и го оформи като сфера.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории