Последни Рецепти
Последни Статии

Как да приготвим сочно месо

Добавено в Готварски техники

Добави към моето меню

Как да приготвим сочно месо

Как да приготвим сочно и крехко месо? За някои домакини това е трудна задача.
Някои готвачи твърдят, че дали месото ще е сочно зависи от това как е нарязано. Но немски готвачи опреваргаха този мит и разкриха своя секрет.

Разпространено е мнението, че за да бъде крехко и сочно месото трябва да се нареже напречно на влакната, а не по дължина. Но специалистите твърдят, че не е важно как е нарязано месото.

Бил проведен кулинарен експеримент, в хода на който, готвачите доказали, че разлика във вкуса на месото, нарязано напречно и успоредно няма.

Но се установило, че за да бъде сочно и крехко е необходимо да се запържи в краве масло (а защо не и в свинска мас, ако е свинско) при температура на маслото 100-120 градуса и след това да бъде продължена кулинарната обработката на месото, както е по рецептата.

Разбира се за да сме сигурни в резултата трябва да знаем какво месо сме купили, колко годишно е животното, как е съхранявано преди това месото, колко свежо е, дали е били замразявано. Въпроси, на които в магазина трудно биха ни отговорили. Можем да сме сигурни само, ако месото е домашно. Затова да се възползваме от тази готварска техника.
Като се замисля нашите баби, сигурно са я знаели, защото когато съдът се сложи на печката върху печката с дърва и се добави месото температурата е толкова, около 100-120 градуса. След това съда се загрява и месото започва да се запържва.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории