Последни Рецепти
Последни Статии

Нар, вкусна защита от простуда

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Нар, вкусна защита от простуда и грип

Специалисти от Израел са доказали, че има надеждно и ефективно средство, което да защитава от грип. Достатъчно е всеки ден пием по 2 чаши прясно изцеден сок от нар или изяждаме два плода нар.
В продължение на 5 дни те провели експеримент с доброволци с простуда или грип. Част от пациентите всеки ден изпивали по 2 чаши сок от нар.

granat

Анализа на изследванията ползволява да се направи извода, че именно сока от нар, благодарение на своите силно изразени антиксидантни свойства, ефективно помага в борбата с простудните инфекции.

И така, всекидевния прием на 500 мл сок от нар помага да се справим с инфекцията за 4-5 дни. Като при това може да се изключат медикаментите.

Не знам дали израелксите учени са търсели сензация с публикувания резултат. Това, което знам, че следващия път когато настинката ме хване нар ще има в моето меню, така както лимони, лайм, цитрусови плодове и много билков чай с мед.

Един плод нар съдържа 40% от дневната дажба витамин С, необходима на един възрастен, както и витамини В1, В2, В6, В12, Р, белтъци, дъбилни и багрилни вещества, нишесте, целулоза.

Сок от нар можете да приготвите като нарежете плодовете нар на половини и ги изтискате на ръка докато получите една чаша сок. Може да го почистите от бялата ципа и кората, да нарежете на парченца и да ги пуснете в блендера, след което да го прецедите. Ако е необходимо добавете захар на вкус.

И една рецепта за Гренадинов коктейл за двама с нар, ром, лимон и споделени мигове
един плод нар
100 мл тъмен ром
прясно изцеден лимонов сок и парченца за украса
250 мл газирана вода
кубчета лед

Нарежете нара на парченца и изстискайте сока. Смесете продуктите и налейте в чаши. Поднесете с парченце лимон (или лайм) сламка и усмивка.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории