Мед с рози
Добави към моето меню
Какво и как може да приготвим с рози, особено, ако можем да се сдобием с маслодайна роза. През 2013 тържествата на розата бяха на 1 юни в Карлово и Казанлък.
По традиция освен розово масло се приготвя
– Сладко от рози – рецепта за Сладко от рози и портокалова кора
– Гюлова ракия
– Ликьор с рози
– Сироп от рози, който е задължителна съставка за розовия рахат локум
– Мед с рози
Мед с рози е уникален продукт приготвен от пчелен мед и маслодайна роза, с с изключителни лечебни свойства и вкусови качества – приятен на вкус и много здравословен.
Мед с рози
Рецепта споделена от Дафина Георгиева
Сега го правя за първи път! Слагам мед и след това листенца (но не е 1/2), ще чакам 40 дни, но не мисля след това да махам листенцата
И малко полезна информация: http://biobulgariaoil.org/bg/index.html обадете се на Иван Чиков и го попитайте, кога е удобно да отидете в розоварната Той е много гостоприемен и ни разказа много интересни неща. Лавандулата цъфти месец по-късно от маслодайната роза, а в Розовата долина се отглежда лавандула, може да направите кратко бягство до този красив край и да се полюбувате на лавандуловите полета.