Меню на Оскарите 2017
Добави към моето меню
Звезди като Вайола Дейвис, Райън Гослинг и Ема Стоун ще опитат повече от 50 ястия, приготвени от майстор-готвачa Волфганг Пук, на традиционния бал след 89-ата церемония по връчване на наградите Оскар, пише сп. “Пийпъл” цитирани от Дарик нюз.
Трюфелови пуканки и още 50 ястия на бала след наградите Оскар
В менюто са включени пилешки пай с черен трюфел и многолистно тесто, печени макарони със сирене и пушена сьомга, поднесена върху бисквитка с формата на статуетката Оскар.
Майстор-готвачът предлага нови попълнения към менюто, сред които марокански пикантни телешки ребра с пармезан, такоси oт корени таро със скариди, манго, авокадо и сос айоли, кнедли със задушени гъби и крем от кашу, както и панирано месо от раци.
Трюфеловите пуканки и домашно приготвените брецели са включени към предястията заедно с три различни салати, сред които салата от бейби цвекло с йогурт с козе сирене и мюсли с цитрусови плодове.
Волфганг Пук каза, че ще има храна и за вегани в менюто, например паста с морковен сок. Той показа замразените лакомства, обработени с течен азот.
Най-впечатляващи обаче са десертите, сред които ще има шоколадово суфле, седем вариации на джелато и сорбе, ванилови гофрети и гофрети червено кадифе. В шоколадовия бюфет ще има карамелено-капучинови близалки Оскар и шоколадови бонбони с вкусове, вдъхновени от киното.
Майстор-готвачът Волфганг Пук ще използва местни продукти и морски дарове за изхранването на 1500-те гости. Той планира да дари цялата неизконсумирана приготвена храна на организацията “Chiefs to End Hunger”.