Последни Рецепти
Последни Статии

Как да избираме месо в магазина

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Започвам с лична история. Скоро (края на юли) ще стане една година откакто не купувам месо от магазина, т.е. реално не ядем месо. Колбасите ги ограничихме преди години, защото не знаехме какво съдържат, как са приготвени и как и колко са съхранявани.
Спрях да купувам месо поради няколко причини
– Цената – много ниска, ниска в сравнение с цената на кг сирене или кашкавал
– Произход – на свинското месо често пише „внос от Испания“ – така и не си отговорих на въпроса как стига толкова бързо до тук, за да се продава като прясно месо
– С какви препарати се обработва за да може да се продава няколко дни като прясно месо
– Разочарованието, което настъпва, когато започнеш да готвиш месо – пуска вода, течност, която се пени… мога да отбележа, че това ми се случва само в Бг, когато сложа стека на тигана да се отделя течност.

meso magazin

Не бих ви занимавала с моите причини да откажа месото, ако не чух по БНР изказването на председателя на Асоциацията на свиневъдитеДобрин Папазов., който каза, че “Две трети от свинското месо, което е в магазините в страната е вносно и обработено по различни технологии, за да има добър търговски вид и да изглежда прясно.
Идват при нас обработвани с химически продукти, дали със солеви разтвори, дали газови среди, за да се съхрани по-дълго месото свежо, да има цвят, да има търговски вид. Мислят, че може да се съхранява и да се предлага във вид на прясно. Ние си плащаме вода. То всички сме свидетели как като сложим месото на скарата, се разтича отвсякъде”.

Вие как избирате месо в магазина?

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории