Мексиканска салата
Добави към моето меню
Мексиканска салата
0,5 кг царевица (от консерва)
2 глави лук
джоджен
пресни зелени леко люти чушки
2 с. л. олио
Ситно нарязаният лук се запържва в олиото и след 10 минути се добавят малко вода и царевицата, която се задушава до омекване. Прибавят се маслото, вегетата, сол и ситно нарязаните люти чушки. Накрая се слага стритият сух джоджен и се оставя още 10-15 минути на слаб огън. Салатата се сервира, след като изстине, украсена с резенчета лимон.
различна Салата “Мексико”
Прочутата мексиканска салата е толкова питателна, че след нея спокойно можете да минете и без основно ястие. Необходимите продукти за нея са зелена салата, домати, сладка царевица, боб, лук, чесън, магданоз, бекон, тортила чипс, сос чили. Равно количество от зелената салата и доматите се нарязват ситно, добавя се равно количество сварен боб (може и от консерва), сладка царевица и бекон (изпечен на скара и нарязан ситно). Всичко това се разбърква с лук, чесън, магданоз и чили сос.
Сервира се с тортила чипс. Към “Мексико” върви автентична текила, както и всяка качествена нашенска ракия.