Милинки със сирене
Добави към моето меню
Милинки със сирене
рецепта за една от най-любимите закуски в нашето семсйтво, така подходяща за някое зимно утро, когато прозорците се зипотяват от топлите милинки, а те са така вкусни, препечени и хрупкави
за тестото:
1 кг брашно
1/2 кубче мая
500 мл хладка вода
1 с. л. сол
за сместа за формиране:
50 г масло
50 мл олио
за заливката на милинките
250 г сирене
2 яйца
олио за намазване
Брашното се пресява, след което към него се добавят солта и разтворената в топла вода мая. Постепенно се налива топла вода (около 500-600 мл) и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса около 30 минути (в зависимост от температурата на помещението).
Готовото тесто се навива на фитил, след което се нарязва на еднакви по големина парчета. От тях се оформят топки, намазват се със сместа за формиране, подреждат се в намазнена тава и се оставят да втасат още 20 минути.
Сиренето и яйцата се разбъркват добре. Милинките се покриват със сместа, отново се оставят да втасат за 10 минути и се пекат 25-30 минути в предварително загрята фурна при температура 200 градуса, до златисто.
Идея: Може да приготвите и “вълчи милинки” като в сместа за намзването добавите 1 ч.ч. нарязана на дребно шунка или кремвирш
BABAMI SHTE PRAVI.
BABAMI SHTE PRAVI.
BABAMI SHTE PRAVI.
BABAMI SHTE PRAVI.
BABAMI SHTE PRAVI.
BABAMI SHTE PRAVI.
BABAMI SHTE PRAVI.
BABAMI SHTE PRAVI.
kat ima pari sha probvam