Последни Рецепти
Последни Статии

Мини шоколадови тортички

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Мини шоколадови тортички
Една много шоколадова идея за малки тортички, апетитно залети с шоколад и украсени с няколко малини

mini shokoladovi tortichki
Идея и снимка Снежана Костова‎

Продукти:
1½ чаени чаши сварено кафе
1 ч.ч. масло
1 ч.ч. какао + допълнително за поръсване на формите
2 ч.ч. кристална захар
2 ч.ч. брашно
1¼ ч.л. сода за хляб
½ ч.л. сол
2 големи яйца
1 ч.л. ванилия
масло за намазване на формите
За заливката:
1 ч.ч. натрошен натурален шоколад или смесен натурален и млечен
⅔ ч.ч. течна сладкарска сметана
½ ч.л. екстракт от ванилия
Пресни плодове за украса
Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне
• Направете кафето. Докато кафето поизстине, намажете с масло и поръсете с какао мини формичките.
• Разтопете маслото в микровълнова в продължение на 20 секунди. Смесва се с кафето и какаото на прах. Разбъркайте с телена бъркалка. След като е добре смесено, добавете захарта и разбивайте, докато се разтопи. Сместа се прехвърля в голяма купа и се оставя настрана да се охлади за около 5 минути.
• В друга купа, смесете брашното, содата и солта. Разбъркайте. В отделна купа, разбийте яйцата и ванилията.
• Сипете яйцата в сместа от шоколад. Бавно добавете брашното в сместа и продължавайте да разбърквате.
• Изсипете тестото в мини формите и печете за около 20-25 минути.
• Извадете от фурната и оставете да се охладят в продължение на най-малко 20 до 30 минути. След охлаждане, мини тортичките се изваждат от формите.
За заливката:
• Поставете нарязания на ситно шоколад в купа. В малка тенджера сипете сметаната и ванилията. Сложете на котлона и след като заври изсипете горещата сметана в купата с шоколад, разбъркайте, докато шоколада се разтопи е сместа стане гладка.
• Излейте шоколадовия ганаш върху изстиналите мини тортички, поставете пресни плодове и поръсете със захар.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории