Супа от бакла
Добави към моето меню
Супа от бакла
Баклата става първа в градината. В началото на юни е време за една такава супичка
Прясно набрана от градината (или купена от някоя баба от пазара). Супата е така както я правеше прабаба и баба, друга рецепта с бакла не знам, но ухае страхотно, различно, полезно и свежо.
Чорба от бакла с джанки
Продукти:
1 кг бакла
1 глава кромид лук
1 морков
1 шепа зелени джанки
3-4 скилидки чесън
3-4 стръка копър
2 с.л. олио
1 с.л. брашно
1 к.ч. ориз
сол на вкус
Начин на приготвяне:
• Баклата се почиства, по-дългите се срязват. Задушава се с малко с малко вода до омекване
• След като баклата омекне се добавя нарязания на ситно лук, морков и ориз
• Поръсва се с брашно и ситно нарязани скилидки чесън
• Залива се с топла вода до желаната гъстота и се добавят джанките
• Супата се вари на тих огън до готовност
• След като супата е готова се поръсва със ситно нарязан копър