Млечна баница
Добави към моето меню
Млечна баница
Рецепта класика. Вкусна е на закуска и като десерт
Продукти
1 пакет готови кори за баница
За плънката
300 г натрошено сирене
3-4 яйца
1 ч.л. сода за хляб
1 с.л. брашно
За заливката
1 л прясно мляко
2-3 яйца
1 с.л краве масло
Начин на приготвяне:
• Корите се разстилат и се реди баница, като в тава намазана с малко олио се слага кора, поръсва се от плънката, кора
• Баницата се пече до леко златисто
• Изважда се и се залива с прясното мляко и яйцата. Кравето масло се слага равномерно отгоре
• Баницата се връща във фурната и се пече до златисто.
• Сервира се леко топла
Може да се приготви и сладка, като се добави 1 ч.ч. захар в заливката от мляко и яйца.
Идея: сладка млечна баница може да се приготви и с домашна юфка, която се продава в магазините или приготвена домашно. В тава се слагат корите, запичат се за около 5 мин, след което се заливат с 1 л прясно мляко, 4-5 яйца, 1 ч.ч. захар и ванилия и се връща във фурната да се запече до златисто.