Последни Рецепти
Последни Статии

Рибата защитава от болест на Алцхаймер

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Рибата защитава от болест на Алцхаймер
Искате ли да се предпазите от болестта на Алцхаймер? Яжте риба. Рибата трябва да е печена, приготвена на грил или на пара. Това се казва в ново изследване на университета в Питсбърг.

pystyrva s pesto

При проведено изследване се оказва, че ако в веднъж в менюто за седмицата има риба то може да се предпазим от болест на Алцхаймер и загуба на паметта, особено при възрастни хора.
Изследването показва, че възрастните хора, които ядат риба, поне веднъж в седмицата имат от 3 до 5 пъти по-малка опасност да се разболеят от тези, които не го правят.
Важно е рибата така да бъде приготвена, че да се запазват важните омега 3 ненаситени мастни киселини, които помагат да се защити мозъка. Когато рибата е печена или на грил така се запазват добре омега 3 мастните киселини, които увеличават притока на кръв към мозъка, намаляват възпалителните процеси и ограничават натрупването на вредни натрупвания, които предхождат болестта на Алцхаймер.
За разлика от пържената риба, която има ниско съдържание на омега 3 мастни киселини. И следователно не предпазва от загуба на паметта.
Изследването, което доказва полезността на редовната консумация на риба при дегенеративни изменения на мозъка е продължило 10 години.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории