Храна за Лунната диета
Добави към моето меню
Храна за Лунната диета
Когато някой каже диета и огладнява, сякаш това е края на света. А не е така, човешкият организъм може да се адаптира и ако ние му осигуряваме необходимите хранителни вещества много бързо можем да влезем в ритъм, разбира се консултацията с личния лекар е задължителна. Всички дами знаят какво и как се прави по време на лунната диета – от началото на лунната фаза до нейния край може да приемаме само прясноизцедени сокове фреш, минерална вода и билков чай. Само 24 часа, а ефектът е проверен, както за нашето тяло, така и за нашето самочуствие.
За да бъда полезна както на вас, така и на мен самата, направих подборка на любимите си фрешове в зависимост от сезона – зимен, пролетен, летен и любимия фреш от киви.
И специално за Свети Валентин (ака Трифон Зарезан) рецепта за боле с ягоди, шампанско и листенца от роза
Ако попитате някой професионален барман, той ще ви каже, че фреш се приготвя само от плодове без добавка на вода. Затова нека погледнем на фреша, като на храна – т.е. наливаме 200 мл изцеден сок в стъклена чаша, добавяме сламка, 1-2 ледчета и бавно, на малки глътки отпиваме от нашата храна. Йогите са казали, че за да се храним правилно трябва да пием храната, т.е. да бъде добре сдъвкана и да я задържаме достатъчно дълго време в устата, а течността да ядем, т.е. да я задържаим в устата на малки глътки, за да усетим вкуса. Затова нека да изпием чаша вода или чаша зелен час преди обичайното ни време за хранене и да се насладим на нашия плодов фреш.
Зимен фреш
1 червен грейпфрут
1 портокал
* Портокалът и грейпфрутът се измиват много добре;
* Грейпфуртът се срязва през средата ба две и всяка половина се изстисква с преса, аналогично портокала;
* Ако имате сокоизстисквачка почистете грейпфурта от бялата кора и нарежете на парчета, портокала на резенчета и пуснете в уреда;
* Ако нямате уред може да изстискате плодовете над добре измит съд;
* Изцеденият сок се налива във висока стъклена чаша;
* Добавят се 2-3 ледчета, парче лимон и се поднася с две, различни на цвят сламки.
Пролетен фреш
100 гр ягоди
1 морков
1 портокал
* Плодовете се измиват много добре;
* Ако ползвате сокоизтисквачка нарежете моркова на парченца, портокала на резени и добавете ягодите;
* Друг начин е да настържете моркова и да го прецедите, след което ягодите и да добавите портокаловия сок
Летен фреш
4 кайсии
1 праскова
1 ябълка
* Плодовете се измиват, нарязват се на парчета и се пускат в пресата за плодове;
* Ако ползваме преса се изцеждат и се налива 200 мл плодов сок в чашата;
* Ако не плодовете се настъргват на ренде и се прецеждат през марля
Есенен фреш
2 ябълки
100 гр боворивнки
* Плодовете се слагат в пресата и изцеденият сок се налива в чаша с 1-2 ледчета и сламка;
* Ако нямаме преса за плодове ябълките се настъргват на ренде и се прецеждат през двойна марля, както и боровинките, смесват се и се поднасят.
Киви фреш
Този малък вкусен плод, благодарение на високото си съдържание на витамин С, е един от най-силните антиоксиданти. За да си приготвите фреш от киви е достатъчно само да изцедите 250 гр плодове, да налеете сока в стъклена чаша със сламка и да добавите 1-2 ледчета. И не забравяйте да сложите 2 кръгчета киви върху очите си за 5 мин. Като резултат ще имате сияйни и красиви очи без следа от умора и тъмни кръгове.
За да приготвим фреш и ако обичаме истински натурален сок можем да закупим преса за плодове или да използваме приставката на кухненския комбайн. Достатъчно е да имаме и само ръчна преса за цитрусови плодове, ренде и парче марля.
И за да бъде различно и да го има усещането за обед или вечеря към плодовете можем да добавим стрък магданоз и вкусът е като на ястие.
Тази година Свети Валентин или Трифон Зарезан се пада на една от датите за лунна диета. Лесно е да се въздържим от храната в името на красотата, но на празни като на празник. Можем да приготвим боле с ягоди и шампанско – продукти, едни от най-силните афродиазаци.
Можем да приготвим
Боле с ягоди.
необходими са 1 бутилка изстудено шампанско
1 бутилка изстудено сухо бяло вино
сока от 1 лимон
300 гр ягоди
и една роза
измитеите ягоди изсипете в купа за буле или в голяма стъклена купа, налейте изстуденото шампанско и бяло вино, добавете лимоновия сок и разбъркайте. Украсете с листенца от розата. Сервирайте с малък черпак и чаши за шампанско.
А ако тази вечер имате малко време за да проготвите боле с ягоди може само да сложите ягоди в чаши за шампаснко, да налейте от виното и готово.