Последни Рецепти
Последни Статии

Храна за Лунната диета

Добавено в Други

Добави към моето меню

Храна за Лунната диета

Когато някой каже диета и огладнява, сякаш това е края на света. А не е така, човешкият организъм може да се адаптира и ако ние му осигуряваме необходимите хранителни вещества много бързо можем да влезем в ритъм, разбира се консултацията с личния лекар е задължителна. Всички дами знаят какво и как се прави по време на лунната диета – от началото на лунната фаза до нейния край може да приемаме само прясноизцедени сокове фреш, минерална вода и билков чай. Само 24 часа, а ефектът е проверен, както за нашето тяло, така и за нашето самочуствие.

За да бъда полезна както на вас, така и на мен самата, направих подборка на любимите си фрешове в зависимост от сезона – зимен, пролетен, летен и любимия фреш от киви.
И специално за Свети Валентин (ака Трифон Зарезан) рецепта за боле с ягоди, шампанско и листенца от роза :)

Ако попитате някой професионален барман, той ще ви каже, че фреш се приготвя само от плодове без добавка на вода. Затова нека погледнем на фреша, като на храна – т.е. наливаме 200 мл изцеден сок в стъклена чаша, добавяме сламка, 1-2 ледчета и бавно, на малки глътки отпиваме от нашата храна. Йогите са казали, че за да се храним правилно трябва да пием храната, т.е. да бъде добре сдъвкана и да я задържаме достатъчно дълго време в устата, а течността да ядем, т.е. да я задържаим в устата на малки глътки, за да усетим вкуса. Затова нека да изпием чаша вода или чаша зелен час преди обичайното ни време за хранене и да се насладим на нашия плодов фреш.

Зимен фреш
1 червен грейпфрут
1 портокал

* Портокалът и грейпфрутът се измиват много добре;
* Грейпфуртът се срязва през средата ба две и всяка половина се изстисква с преса, аналогично портокала;
* Ако имате сокоизстисквачка почистете грейпфурта от бялата кора и нарежете на парчета, портокала на резенчета и пуснете в уреда;
* Ако нямате уред може да изстискате плодовете над добре измит съд;
* Изцеденият сок се налива във висока стъклена чаша;
* Добавят се 2-3 ледчета, парче лимон и се поднася с две, различни на цвят сламки.

Пролетен фреш
100 гр ягоди
1 морков
1 портокал
* Плодовете се измиват много добре;
* Ако ползвате сокоизтисквачка нарежете моркова на парченца, портокала на резени и добавете ягодите;
* Друг начин е да настържете моркова и да го прецедите, след което ягодите и да добавите портокаловия сок

Летен фреш
4 кайсии
1 праскова
1 ябълка
* Плодовете се измиват, нарязват се на парчета и се пускат в пресата за плодове;
* Ако ползваме преса се изцеждат и се налива 200 мл плодов сок в чашата;
* Ако не плодовете се настъргват на ренде и се прецеждат през марля

Есенен фреш
2 ябълки
100 гр боворивнки
* Плодовете се слагат в пресата и изцеденият сок се налива в чаша с 1-2 ледчета и сламка;
* Ако нямаме преса за плодове ябълките се настъргват на ренде и се прецеждат през двойна марля, както и боровинките, смесват се и се поднасят.
Киви фреш
Този малък вкусен плод, благодарение на високото си съдържание на витамин С, е един от най-силните антиоксиданти. За да си приготвите фреш от киви е достатъчно само да изцедите 250 гр плодове, да налеете сока в стъклена чаша със сламка и да добавите 1-2 ледчета. И не забравяйте да сложите 2 кръгчета киви върху очите си за 5 мин. Като резултат ще имате сияйни и красиви очи без следа от умора и тъмни кръгове.

За да приготвим фреш и ако обичаме истински натурален сок можем да закупим преса за плодове или да използваме приставката на кухненския комбайн. Достатъчно е да имаме и само ръчна преса за цитрусови плодове, ренде и парче марля.
И за да бъде различно и да го има усещането за обед или вечеря към плодовете можем да добавим стрък магданоз и вкусът е като на ястие.

Тази година Свети Валентин или Трифон Зарезан се пада на една от датите за лунна диета. Лесно е да се въздържим от храната в името на красотата, но на празни като на празник. Можем да приготвим боле с ягоди и шампанско – продукти, едни от най-силните афродиазаци.
Можем да приготвим
Боле с ягоди.
необходими са 1 бутилка изстудено шампанско
1 бутилка изстудено сухо бяло вино
сока от 1 лимон
300 гр ягоди
и една роза
измитеите ягоди изсипете в купа за буле или в голяма стъклена купа, налейте изстуденото шампанско и бяло вино, добавете лимоновия сок и разбъркайте. Украсете с листенца от розата. Сервирайте с малък черпак и чаши за шампанско.
А ако тази вечер имате малко време за да проготвите боле с ягоди може само да сложите ягоди в чаши за шампаснко, да налейте от виното и готово.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории