Последни Рецепти
Последни Статии

Морските продукти подобряват настроението

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

морските продукти подобряват настроението

Ако не обичате риба, една основателна причина да посетите рибния щанд в магазина и да изберете риба, особено сега през есента, когато денят става все по-къс и есенната депресия е нещо от което трябва да се предпазим

Диетолози от Великобритания, САЩ и Израел независимо един от друг стигат до интересен извод. Оказва се, че ястия от мазна риба (сьомга, херинга, риба тон …) подобряват настроението и предпазват от поява на стрес и депресия.
Цяла поредица от експерименти показва, че хората, които редовно консумират риба, по правило се намират в добро разположение на духа. Риск от възникване на психическо заболяване и депресия намалява с 88%.

salmon

Омега 3 киселините, които се намират в треска, рибеното масло и мазната риба способстват за образуването на химически вещества, които позволяват на човек да се чувства по-спокоен и щастлив.
Освен това в рибата се съдържа много фосфор, който оказва благоприятно влияние на работата на мозъка. Полиненаситените мастни киселини и омега 3 способстват за почистване на кръвоносните съдове от „лошия“ холестерин и подобряват работата на всички органи.

Ползата от рибата

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории