Печени есенни зеленчуци
Добави към моето меню
Печени есенни зеленчуци
Тази рецепта си има история – това е една традиционна италианска рецепта в която пропуснах нарязана франзела, която се реди между зеленчуците и малка промяна в сирената. Получи си нещо вкусно, есенно и леко
Продукти
400 г доматен сок (настъргани домати)
3-4 скилидки чесън
Щипка риган
Щипка червен пипер
Няколко листа босилек
400 г патладжани ( 3 малки)
2 тиквички
4-5 печени червени чушки
Няколко малки (чери) доматчета
1 с.л. зехтин
150 г краве сирене
50 г кашкавал
20 г пармезан настърган
Приготвяне
• Патладжаните се нарязват на тънки ивици по дължина и се слагат в купа със студена вода за 30 мин. След което се измиват и подсушават
• В тава се слага половината доматен сок, скилидките чесън нарязани на ситно
• Реди се ред от патладжаните
• Тиквички нарязани на кръгчета, червени печени чушки, поръсва се със сирене и половината от подправките
• Реди се тиквички и патладжан, разпределя се доматения сок, отгоре се завършва с домати срязани на половинки и се поръсва с 1 с.л. зехтин
• Пече се на средна фурна, 10 мин преди да са готови се поръсва с кашкавал и пармезан и останалите подправки
• Връща се във фурната до запичане на сирената. Поднася се с листа босилек