Последни Рецепти
Последни Статии

Чаша кафе

Добавено в Здраве

Добави към моето меню

За ползите от кафето
Британски специалисти анализираха резултатите от няколко изследвания за ползите от кафето и съставиха списък каква доза кафе при какви болести помага. Оказва се, че всяка допълнителна чашка от ароматната напитка може да бъде профилактика срешу някоя болест.

chasha kafe

Една чаша кафе на ден може да понижи кръвното налягане. До този извод са стигнали гръцки учени на основа изследванва на 485 човека на възраст над 65 години. А учени от университета в Бристол са доказали, че една чаша кафе е ползна за работата на мозъка.

По мнение на експерти от Флорида 2 кафета на ден намаляват риска от развитие на болест на Алцхаймер, а ако изпиете вашето кафе 30 минути преди активни двигателни занимания, то този ефект ще се повиши според Международния журнал по спортна медицина.

3 чаши кафе на ден намалява вероятността от развитие от рак на яйчниците на 20%, а 4 кафета – рак на стомаха и диабет втори тип.
5 чаши кафе на ден може да намали с ¾ риска от възникване на усложнения с черния дроб.
Колко кафета ще изпиете на ден е въпрос на избор. Хубавото кафе може да ни зареди с енергия и да ни помогне да бъдем по-работоспособни, но като с всяко нещо и с него не трябва да се прекалява
Информацията е от The Daily Mail

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории