Последни Рецепти
Последни Статии

Национална Кулинарна Купа България 2018

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: Национална Кулинарна Купа България 2018
Къде: Международен панаир Пловдив
Кога: 19-21 април 2018

Търси се най-добрият готвач на България за 2018
nac kulinarna kupa 1

Над 120 готвачи, сладкари и пицари ще се състезават по време на Националната кулинарна купа на България от 19 до 21 април в Палата 2 на Международен панаир Пловдив. В 11-тото издание на състезанието ще се присъдят награди в следните категории:

• Готвач на България 2018
• Метро Кулинарен отбор на България 2018
• Сладкар на България 2018
• Млад готвач на България 2018
• Млад хлебар-сладкар на България 2018
• Най-добър пицар на България 2018 за купата на Bg Pizza School
• Телешко за купата на Ростар
• Паста Surgital за купата на Делита трейд

Всяко от отделните съревнования има своите теми и правила. Например кулинарните отбори ще трябва да приготвят тристепенно меню с интерпретация на супа с трюфели на Пол Бокюз; основно ястие с пъдпъдъци, грозде и коняк и вариация на лимонов тарт с меренг за десерт. На следващия ден ще се изправят пред предизвикателството на черната кутия, в която има продукти, известни само на организаторите на купата. Отборите, съставени от главен готвач, готвач и сладкар, отново ще готвят меню от три позиции, без ограничения в темите, но само със съставките от кутията.

За претендентите за най-добър готвач на България за 2018 изпитанието на черната кутия ще е предшествано от представяне на собствения им поглед върху родопския пататник, но със свинско месо, за предястие и основно от агнешки котлети или контрафиле с ориз, дреболии, спанак и мента.

Темите на сладкарското състезание са в духа на родния феномен на хиперпатриотизма и ще предизвикат участниците да създадат скулптури от шоколад или захар, вдъхновени от идеята за България като люлка на цивилизацията и от тракийските златни съкровища. Второто изпитание е свързано с българската роза, като десертите, който ще приготвят състезателите, трябва да са с българско саламурено сирене и да са украсени с български шевици.

Междувременно в обособената Метро зона признати български и чужди готвачи ще представят своите идеи за традициите и развитието на гастрономията.

Националната кулинарна купа на България се организира от Българската асоциация на професионалните готвачи.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории