Наденица с праз
Добави към моето меню
Наденица с праз
Това е вкусна, лесна и бърза рецепта за зимата. Приготвя се в глинен гювеч, може и в тавичка
Продукти
500 г прясна наденица
2 стръка праз
200 г гъби печурки
1 ч.л. червен пипер
Смлян черен пипер и сол на вкус
1 щипка чубрица
Начин на приготвяне
• Праз лука и гъбите се нарязват. Слагат се в глинен гювеч и се овкусяват с червен пипер, черен пипер, чубрица (и сол). Налива се толкова вода, че да ги покрие
• Отгоре се слага наденицата нарязана на гребен
• Слага се в студена вода и се пече на 180 градуса до готовност
• Поднася се с топла домашна пита
На снимката е печено в печка на дърва, заради това или не, но много вкусно се получи