Последни Рецепти
Последни Статии

Наденица с праз

Добавено в Българска кухня, Месни колбаси

Добави към моето меню

Наденица с праз
Това е вкусна, лесна и бърза рецепта за зимата. Приготвя се в глинен гювеч, може и в тавичка
nadenica praz

Продукти
500 г прясна наденица
2 стръка праз
200 г гъби печурки
1 ч.л. червен пипер
Смлян черен пипер и сол на вкус
1 щипка чубрица

nadenica praz 1
Начин на приготвяне
• Праз лука и гъбите се нарязват. Слагат се в глинен гювеч и се овкусяват с червен пипер, черен пипер, чубрица (и сол). Налива се толкова вода, че да ги покрие
• Отгоре се слага наденицата нарязана на гребен
• Слага се в студена вода и се пече на 180 градуса до готовност
• Поднася се с топла домашна пита
На снимката е печено в печка на дърва, заради това или не, но много вкусно се получи

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории