Последни Рецепти
Последни Статии

Средиземноморската диета помага за отслабване

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Как да се справим със затлъстяването
Балансирано хранене, здравословен начин на живот и редовна физическа активност това са средства за превенция на затлъстяването

Средиземноморската диета е по-добро средство срещу затлъстяването от броенето на калориите

mediterian diet 450

Средиземноморската диета има предимството бързо да намалява риска от инфаркт и инсулт, тя гарантира трайно отслабване и е по-добра от режимите с малко мазнини или драстични диети, които са свързани и с йо-йо ефект.

За да се поддържа здравословно тегло трябва да се контролира приема на калориите – има много много таблици и мобилни приложения, които помагат за това, както и натрупан опит, когато се следват принципи на чисто хранене с по-малко преработени и промишлени продукти с дълги етикети. Авторите на статия в сп. Postgraduate Мedical Journal настояват, че по-важна е приеманата храна, както и че драстичните диети са вредни. Като добър пример дават средиземноморската диета с големите количества плодове и зеленчуци в нея, както и ядки и зехтин.
Главният автор на статията кардиологът д-р Асим Малхотра изтъква, че има изобилие от научни данни в подкрепа на средиземноморската диета.

Ако човек премине на средиземноморска диета след инфаркт, ефектът срещу смъртността е три пъти по-голям, отколкото приемането на намаляващите холестерола статини.

Плюсове на Средиземноморската диета: Няма пълно ограничение в нито една група храни, а преработените не са на почит. Може да повлияе благоприятно върху поддържане и подобряване на здравословно състояние.
Минуси на Средиземноморската диета: Не може да се очаква сериозна загуба на тегло. Положителните ефекти от диетата са по-скоро здравословни, отколкото визуални.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории