Наполеонка
Добави към моето меню
Наполеонка
Рецепта споделена от Таня Проданова
Продукти
800 г бутер тесто
За крема
500 мл прясно мляко
2 яйца
150 г захар
5 с.л. брашно
60 г краве масло
200 мл сметана
3 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне
• Приготвя се крем. Яйцата се разбиват със захарта, прибавя се брашното и млякото. Сместа се слага на бавен огън и се разбърква докато се сгъсти
• Прибавя се кравето масло към крема и се разбърква
• След като изстине крема към него се прибавя разбитата сметана с пудрата захар. Сместа се разбърква с лъжица
• Бутер тестото се разделя на 4 еднакви блата, които се изпичат в предварително загрята фурна на 220 градуса
• Един от блатовете се натрошава на трохи
• Слага се блат, намазва се крем, блат, крем … завършва се с крем.
• Наполеонката се украсява с трохи от бутер тесто и след като престои няколко часа се нарязва на парчета