Последни Рецепти
Последни Статии

Наполеонка

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Наполеонка
Рецепта споделена от Таня Проданова

napoleonka 1

Продукти
800 г бутер тесто
За крема
500 мл прясно мляко
2 яйца
150 г захар
5 с.л. брашно
60 г краве масло
200 мл сметана
3 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне
• Приготвя се крем. Яйцата се разбиват със захарта, прибавя се брашното и млякото. Сместа се слага на бавен огън и се разбърква докато се сгъсти
• Прибавя се кравето масло към крема и се разбърква
• След като изстине крема към него се прибавя разбитата сметана с пудрата захар. Сместа се разбърква с лъжица
• Бутер тестото се разделя на 4 еднакви блата, които се изпичат в предварително загрята фурна на 220 градуса
• Един от блатовете се натрошава на трохи
• Слага се блат, намазва се крем, блат, крем … завършва се с крем.
• Наполеонката се украсява с трохи от бутер тесто и след като престои няколко часа се нарязва на парчета

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории