Наполеонова торта
Добави към моето меню
Наполеонова торта
Рецепта Maria Atanasova
Взема се обикновено бутер тесто. Разделя се на три равни части, леко се разточва и се надупчва с вилица
Пече се както е изписано на опаковката и се оставя да истине напълно
За крема : типичен Бабин крем
прясно мляко – 1 л,
яйца – 3 броя
брашно – 6 – 7 с.л.
захар – 1 ч.ч.
масло – 60 г краве
ванилия – 2 пакетчета:
Сложете млякото да заври на котлона. През това време разбийте жълтъците със захарта и прибавете размитото с малко вода брашно. Долейте към сместа чаша от топлото мляко и бъркайте с миксер, за да се темперира.
След това изсипете тази смес към млякото на котлона и бъркайте, докато кремът се сгъсти. Прибавят се ванилиите, а щом свалите крема от котлона, се разбърква и с маслото. Прибавете и разбитите на сняг белтъци.