Настърган кашкавал на фурна
Добави към моето меню
Кашкавал на фурна
Рецепта споделена от Валентина Кисьова
Продукти
300 г кашкавал
100 г сирене
4 яйца
2 ч.ч. кисело мляко
120 г брашно (около 1 непълна ч.ч. )
масло и олио за намазване на тавичката
Начин на приготвяне
• Кашкавалът се настъргва на едрото ренде. Сиренето се натрошава и се прибавя към кашкавала. Добавя се и брашното и леко се разбърква.
• В купа се разбиват яйцата и киселото мляко.
• След това се съединяват двете смеси и леко се разбъркват до хубава хомогенна смес.
• Тавичката се намазва първо с масло, а след това с олио и се слага да се загрее във фурната (това не е задължително), след което в нея се изсипва сместа.
• Пече се 20-30 минути в умерено загрята фурна на 160-170 градуса – до златист цвят.
По желание може да добавите подправки по ваш вкус в сместа – чубрица, черен пипер и др. Може да украсите отгоре ястието преди печенето с кръгове тънко нарязани домати. За да ви стане по дебело ястието пригответе го в по-малка, но по-дълбока тавичка.
Зададените продукти са за 4 порции.
Рецептата е по идея на Марияна Цвяткова