Спагети неаполитана
Добави към моето меню
Спагети неаполитана
1 пакет спагети, 400 гр
2 с.л. масло
1 ч.л. сол (по желание)
Спагетите се слагат в голям съд с подсолена (аз винаги ги правя без сол, но на опковките на спагети и паста винаги пише в подсолена вода 1 ч.л. сол на 4 л вода) кипяща вода. Сваряват се, като се разбъркват от време на време.
След това се заливат последователно със студена вода и с гореща, за да не изстинат. (Това за измиването на спагетите със студена вода е спорен въпрос – ако се измият със студена вода това означава да се измият и полезните вешества, може и да се повреди външния вид на пастата) Отцеждат се и се слага маслото. Разбъркват се внимателно с вилица.
Прибавят се задушени в масло обелени и настъргани домати и наръсваме със ситно нарязан магданоз; прибавят се ситно нарязана шунка, задушена в масло. Обилно се посипва с натъргано сирене или кашкавал.
В зависимост от сезона може да добавите зеленчуци – дребо нарязана киесла краставичка, мариновани гъбки, задушен грах или ситно нарязано зеле или чушка, малко като подрпавка за вкус и украса