Пълнени тиквички с извара
Добави към моето меню
Пълнени тиквички с извара
7-8 тиквички, малки на размер тиквички
2 яйца
250 гр извара
1с.л. масло
черен пипер на вкус.
Тиквичките се измиват и остъргват. Режат се на половинки, получават се ладийки и се издълбават. За 3-4 минути се пускат в кипяща вода.
Пълнят се със смес от издълбаната сърцевина, извара, разбитите яйца, черен пипер и сол.
Нареждат се в тавичка и се наръсват с разтопеното масло. Пекат се на умерена фурна.
Идея: оригиналната рецепта е с кашкавал но аз я замених с 250 гр извара. Изварата е предпочитан продукт заради хранителните си качества, цена и кулинарните качества с извара могат да се правят сладкиши, баници и ралични пълнежи
Може да направите доматен сос към тиквичките или класически бешамелов сос