Сладкиш Негърче
Добави към моето меню
Негърче
рецепта за много вкусен и бърз сладкиш
За тестото:
1 кофичка кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. олио
2 1/2 ч. ч. брашно
2 с. л. какао
1 ч. л. канела (по желание)
За заливката:
125 гр. масло (маргарин)
1 с. л. какао
7 с. л. вода
1 ч. ч. пудра захар (може и кристална)
Тестото се приготвя като всички продукти се объркват добре (най-лесно става с вилица) в изброената последователност – разбъркват се най-напред киселото мляко със содата, добавя се захарта и т. н. Сместта се изсипва в подходяща тавичка и се пече в предварително загрята на 180 – 200 градуса фурна.
Проверява се дали е готово с клечка за зъби (ако по клечката не остава сурово тесто, значи е готово).
Оставя се да изстине, нарязва се на парчета и се залива с горещата заливка.
Заливката се приготвя като в огнеупорна купа се поставят съставките за нея и се завират на котлона около 3 минути или докато се разтопи захарта, ако използваме кристална.
Идея: Може да се добави нарязана на ситно портокалова кора или орехи за по-плътен вкус
toq sladkish e mnogo vkusen
Сладкиша се приготвя много бързо и лесно. Има чудесен аромат. За моя вкус е само малко сладък.Какво би се получило, ако добавим малко портокалова коричка?
Аз със сигурност бих изяла още едно парче!
sladki6at e naistina mn hubav.Toi e ot tipa “barzo, lesno, vkusno” strahoten e!!!!
no naistina e mnogo sladfak, moje bi trqbva da se namali koli4estvoto zahar
sladki6a e ne6to velikolepno mnogo pati sam go pravila
Сладкиша е много вкусен но аз лично приготвям глазурата по малко по различен начин. Без вода, по-малко размекнато масло, малко какао и пудра захар – тази смес я разбърквам и намазвам на все още топлия сладкиш-който съм надупчила с вилица,за да попие сместа на глазурата
Накрая поръсвам с кокосови стърготини и става една фантазия:)
С лъжица ми беше по-лесно бъркането, защото може по-лесно да се обере полепнало по стените какао.
сладкишчето е невероятно вкусно лесно и бързо за приготвяне:)и заливката е върха ништо че е рядичка попива мигновенно отгоре остава тънък слой който покрих с кокосови стърготини:)а самите парченца между които е попаднала заливката се топят в устата особенно като престои цял ден сладкиша става още по вкусен:)благодаряяяяяяяяяяяяяя