Немски сладкиш
Добави към моето меню
Немски сладкиш
Рецепта Велина Георгиева
Продукти
4 белтъка
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
2 ч.ч. кисело мляко
2 ч.л. сода за хляб
2 ч.ч. какао
3 ч.ч. брашно
Рецепта за немски сладкиш
• Продуктите се разбиват в дадената последователно
• Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно форма за кекс
• След като се опече сладкишът се обръща в подходяща чиния с долната част нагоре (за да се обърне без проблем като се извади от фурната формата за кекс се обвива с влажна кърпа)
• След като изстине сладкишът се намазва със следната глазура
½ краве масло, меко
1 ч.ч. пудра захар
2 жълтъка
• Продуктите се разбиват на крем и се намазва с тях сладкиша
• Карамелизира се ½ ч.ч. захар и докато карамелът е горещ се насипва върху намазания с глазура сладкиш в различни посоки
Добър апетит!