Коприва с ориз и гъби
Добави към моето меню
Коприва с ориз и гъби
рецепта с коприва, зелен лук и чесън – даровете на пролетта на нашата трапеза
300 гр коприва
1 ч.ч. ориз
200 гр гъби
1 морков
1 връзка зелен лук
2-3 стръка зелен чесън
джоджен, пресен или сух
1 ч.л. червен пипер
смлян черен пипер на вкус
1 с.л. олио
3 ч.ч. вода
* Копривата се почиства, измива се и се бланшира. Нарязва се на ситно;
* Зеления лук и чесън, морковът и гъбите се нарязват;
* В дълбок тиган (уок) се загрява олиото и се добавят нарязаните зелен лук и чесън, морков и гъби и се разбърква. Добавя се червения пипер и копривата;
* Налива се водата и се добавя ориза. Когато заври се слага на ниска степен да ври тихо под капак. Ако е необходимо долейте още малко вода;
* Овкусява се със смлян черен пипер и джоджен.
Идея: Поднася се с кисело мляко