Последни Рецепти
Последни Статии

Нощ на музеите 2012

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Нощ на музеите 2012
е вече традиция, инициатива в която се включват много музеи и галерии създават специална програма за нас и най-интересното – дават ни възможност да бъдем техни гости, в нашето свободно време и факт, безплатно. Това е нощта когато музеите са изпълнение със светлини и хора. Възможност, която не е за изпускане.

На 19 май 2012 г. е осмото издание на „Нощта на музеите”, под патронажа на Съвета на Европа и ЮНЕСКО. Тази година мотото на Деня на музеите – 18 май е
„Музеите в един променящ се свят – нови предизвикателства, нови вдъхновения”.

Програмата по градове и музеи е на сайта на Министерството на Културата. Тази година в Нощта на музеите са заявили участие 13 национални, 29 регионални и 22 общински музея.

night museum 2012

Какво си заслужава да се види
Националният исторически музей /НИМ/
– изложбата „Антарктида – българската ледена приказка”, посветена на българското присъствие на този континент
– изложбата „Древните столици на България” – Плиска, Преслав и Велико Търново.
– представяне на традиционни български занаяти от майстори от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите /А.Р.И.З./.

Програма на Националния Политехнически музей
18.30 ч. – Представяне на обновената експозиция на НПТМ
20.45 ч. – Химическо представление с “огън и жупел” – реализирано от “луди” химици от факултета по химия и фармация на СУ “Св. Климент Охридски” и ученици от НПМГ “Академик Любомир Чакалов” под вещото ръководство на доц. д-р Лъчезар Христов

night gallery
Интересна е програмата на Националната Галерия за Чуждестранно изкуство посетителите ще играят китайската игра „Го” и ще наблюдават демонстрации на калиграфия, икебана и кодо /съчетание на аромати/, с които японският художник Кихачиро Нишиура ще представи откритата си снощи изложба.

Ние направихме нашия избор за събота вечер. Направете и вие вашия

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории