Сач с пилешко
Добави към моето меню
Сач с пилешко, бекон и зеленчуци
рецепта Мария Георгиева
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
Сач с пилешко, бекон и зеленчуци
Продукти:
400 гр. пилешко филе
300 гр. бекон
400 гр. гъби
2-3 глави лук
2 червени чушки
2 зелени чушки
200 мл. домати
2 ч.ч. замразени зеленчуци
пържени картофи
1 с.л. универсална зеленчукова подправка
1 к.ч. олио
сол
черен пипер
5-6 с.л. соев сос
копър
магданоз
целина
Приготовление :
В студения сач изсипвам олиото.
Нареждам пилешките жулиени и нарязания лук на шайби.
Поставям в студена фурна и включвам на 180 – 200 градуса.
Така докато месото стане готово.
Изваждам го в дълбок съд и в сача поставям бекона и гъбите.
Като станат готови и тях слагам в дълбокия съд.
Идва ред на зеленчуците.
След като и те станат готови ги изсипваме в дълбокия съд, прибавяме изпържените картофи,доматите,соевия сос и всички подправки.Объркваме добре и изсипваме в сача.
Връщаме го за 15 – 20 мин. във фурната.
Вече готовия сач го вадим и поставяме на стойката за сервиране.
За по голям разкош настъргах малко кашкавал отгоре., бекон и зеленчуци