Последни Рецепти
Последни Статии

Трицветен кейк

Добавено в Великден

Добави към моето меню

Трицветен кейк
рецепта Мария Георгиева

Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари

3 cveten keks

Трицветен кейк
Продукти: 7 яйца
1 1/2 ч.ч.захар
1 1/2 ч.ч.брашно
1 ч.л. сода
8 с.л. олио
1-2 с.л. какао

1 СМЕС:
Разбиваме 4 жълтъка и 3 цели яйца + 1 ч.ч. захар + 8 суп.лъж. олио +
1 ч.ч. брашно смесено със содата. Разделя се на две части,
като едната е малко повече от другата.

2 СМЕС:
Тази, която е по-малко към нея се прибавя какаото.

3 СМЕС:
Разбиват се 4 белтъка на сняг и се прибавят 1/2 ч.ч. захар + 1/2 ч.ч. брашно.

3 cveten keks

Приготовление:
Подрежда се в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка
/аз използвам тавичката на електрическата тенджера и в средата поставям чашката,защото сместа е много и от нормалните форми за кекс излиза/.
Сместа се насипва с лъжица равномерно навсякъде.
Всяка една смес покрива напълно предната.
Изсипваме първо кафявата,после бялата-като върху бялото
се поръсва с цедка сухо какао да покрие навсякъде.
Най-отгоре върху сухото какао се насипва жълтата смес.
Пече се в предварително загрята фурна до 100-150 градуса
около 30-35 мин.
Като се изпече се изважда,престоява 5 мин. и се обръща в поднос.
Наръсва се с пудра захар докато е топъл за да полепне.

Идва момент на най-изненадващото като го нарежете да видите колко красиви форми сте създали.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории