Трицветен кейк
Добави към моето меню
Трицветен кейк
рецепта Мария Георгиева
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
Трицветен кейк
Продукти: 7 яйца
1 1/2 ч.ч.захар
1 1/2 ч.ч.брашно
1 ч.л. сода
8 с.л. олио
1-2 с.л. какао
1 СМЕС:
Разбиваме 4 жълтъка и 3 цели яйца + 1 ч.ч. захар + 8 суп.лъж. олио +
1 ч.ч. брашно смесено със содата. Разделя се на две части,
като едната е малко повече от другата.
2 СМЕС:
Тази, която е по-малко към нея се прибавя какаото.
3 СМЕС:
Разбиват се 4 белтъка на сняг и се прибавят 1/2 ч.ч. захар + 1/2 ч.ч. брашно.
Приготовление:
Подрежда се в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка
/аз използвам тавичката на електрическата тенджера и в средата поставям чашката,защото сместа е много и от нормалните форми за кекс излиза/.
Сместа се насипва с лъжица равномерно навсякъде.
Всяка една смес покрива напълно предната.
Изсипваме първо кафявата,после бялата-като върху бялото
се поръсва с цедка сухо какао да покрие навсякъде.
Най-отгоре върху сухото какао се насипва жълтата смес.
Пече се в предварително загрята фурна до 100-150 градуса
около 30-35 мин.
Като се изпече се изважда,престоява 5 мин. и се обръща в поднос.
Наръсва се с пудра захар докато е топъл за да полепне.
Идва момент на най-изненадващото като го нарежете да видите колко красиви форми сте създали.