Последни Рецепти
Последни Статии

Нов продукт на българския пазар

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Луканка с ром, бонбони с бял и черен трюфел, сладолед, който се приготвя за няколко минути и още много специалитети ще се състезават в конкурса “Нов продукт на българския пазар”. Той се организира за първи път по време на изложбите „Фудтех“, „Винария“ и „Вкусове от Италия“ от 19 до 23 февруари 2020 г. в Международен панаир Пловдив.
Продуктите ще се оценяват от комисия, в която се включват експерти и представители на големи търговски вериги. Кандидатите са над двадесет, като преобладават здравословните храни.

trufeli bonboni
Над 20 продукта се състезават в първия по рода си конкурс „Нов продукт на българския пазар“

Новост е диабетичен хляб, който помага на хората, страдащи от диабет тип 2 и затлъстяване. Това е ензимен продукт, който почиства кръвоносните съдове и ставите, подобрява паметта и функциите на ендокринната система. Хлябът е разработка на Института по криобиология и хранителни технологии
Тук е създаден и безглутенов хляб на основата на брашна от нахут, просо, ориз и царевично нишесте. Чрез комбинирането на тези брашна с добавка на нишесте, хидроколоиди и овкусители се получава хляб с много добри органолептични и качествени показатели.

Новост за българския пазар е ядливата опаковка за храни, в която има ябълков пектин, която също е проект на Института. Създаването и използването на нови опаковъчни материали от природни полимери, способни да съхранят качеството и безопасността на хранителните продукти, е едно от актуалните направления в хранително-вкусовата промишленост.

Може да се опитат шоколадови бонбони трюфели с истински парченча бял и черен трюфел, които създават експлозия от вкус и аромат. Приготвени са ръчно по уникална рецепта.

Луканката, подправена със „златен“ ром, е единствена по рода си у нас, твърдят производителите. Деликатесът е направен от подбрано свинско месо с прецизна технология на сушене, добавят те.

Студенопресован сок от ябълка и малина без добавени захар, вода и консерванти също се състезава в конкурса.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории