Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета декември

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Лунна диета декември 2011

Декември, последният месец от една година – 2011. Да си пожелаем и месецът и годината да завършат добре за всеки от нас!
Декември е месецът на Коледната магия. Да бъдем малко по-добри! Изпълнен с толкова много празници, именни дни, дълги вечер с приятели и още по-хубави със семейството. Месец на коледен пост за тези, които постят. Месец в който се приготвят толкова вкусни ястия и греяна ракия и греяна вино, къде за настроение, къде и като профилактика, защото чаша топло домашно питие може да ни сгрее в студеното време. И диети.
Но когато говорим за лунната диета това не е толкова диета това е начин да живеем като следваме природата и дадем на нашия организъм почивка, ден за пречистване на нашето тяло в забързаното ежедневие за да се чувстаме по-добре.
Това са датите на фазите на луната за декевмри 2011 година:

moon diet 1

Лунните фази за декември 2011 са:
2 декември 2011, 11:53, петък – първа четвърт
10 декември 2011, 16:38, събота – пълнолуние
18 декември 2011, 02:49, понеделник – последна четвърт
24 декември 2011, 20:06, събота – новолуние

Като ги погледнем веднага се вижда, че ще има една дата, когато ще пропуснем на Бъдни вечер, на другия ден е Коледа, затова на 26 декември можем да направим един разтоварващ ден.

В магазините има толкова много плодове – ябълки, круши, цитруси. Остава да изберем любимата ни комбинация. Можем да приготвим фреш от 2 портокала +1/2 лимон или 1 портокал, 1грейфурт + 1/2 лимон! Зареждащо и ободряващо действа. И още един плод в зелено – киви, който е толкова полезен.
През зимата е хубаво да пием билков чай, около 2-3 чаши на ден. Комбинцаиите са толкова много. Аз самата предпочитам в ранния следобед чай от ябълки и канела, ароматът е почти като като на Коледен сладкиш.

Моркови, портокали и малко прясноизцеден сок от джинджифил. Страхотна комбинация. Или чай от лимон и джинджифил, който действа тонизиращо, препоръчва се от йогите и
Оранжево е цветът на здравето и елегантността през зимата. Оранжева напитка, оранжев шал и оранжево настроение през месеца с най-много празници.
Да приготвяме и да си хапваме вкусни ястия, да танцуваме, да се смеем повече и няма да имаме проблеми с килограмите.

Празниците през декември
Никулден – 6 декември
Света Ана – 9 декември
Игнажден, 20 декември
Традицията на Бъдни вечер – 24 декември
Рождество Христово – 25 декември
Коледа
Стефановден – 27 декември

Да си пожелаем изпълнен със светлина, надежда и много подаръци месец декември.
Да празнуваме и да се забавляваме. Да мислим за другите и да споделяме тайнството на коледната магия.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории