Последни Рецепти
Последни Статии

Очистваща диета

Добавено в Диети, Здравословно хранене

Добави към моето меню

Когато разберете, че не се чувствате добре в своето тяло има няколко неща, които може да направите веднага. Нещо повече те са достъпни и почти безплатни. Иска се само вашето желание и време
Движение. Повече движение. 30 мин активно сутрин и през останалото време използвайте всяка възможност да бъдете активни, а не като дърво в офиса, защото обездвижването ни прави по-дебели и ни разболява
Пийте вода. пийте когато сте жадни, пийте когато почувствате глад, пийте вода и когато решите, че ви се пие кафе
Храната. Включете в храненето си колкото се може повече свежи плодове и зеленчуци. Хапвайте бавно, така че да усещате всяка хапка и се наслаждавайте на вкусовете.

Факт е! Много от навиците на повечето хора се свързвани с неправилно хранене и консумация на недостатъчно количество вода. Това може да навреди на организма, тъй като се получава натрупване на вредни вещества в кръвта и органите. В такива случаи е необходимо да се предприемат мерки за изчистване на организма.

zele pix 1

Храни, които очистват организма
Най-добрият начин за очистване на организма е чрез хранителния режим. Очистващата диета може да помогне на организма да се възвърне към нормалното си функциониране. За да се постигне това, трябва да сме наясно кои са храните, които имат детоксикиращи свойства.

-Тъмните листни зеленчуци като спанак, коприва, маруля, съдържат полезните витамини А и C, както и хлорофил, който придава зеления им цвят. Всички те помагат за елиминирането на токсините от организма. Най-полезната консумация на тези зеленчуци е в суров вид – те трябва да бъдат приготвени под формата на салата или смути например.

Зеле, зелено или червено, броколи, карфиол – подпомагат здравословното функциониране на черния дроб. Това е от голямо значение, тъй като този орган отстранява отпадъчните продукти от организма. Зелето може да се консумира в суров вид като салата, но може да се добави и към супа. Има много рецепти със зеле.

Червеното цвекло заема важно място в очистващия хранителен режим. Фибрите, които се съдържат в него, образуват антиоксидантен ензим, който помага за отстраняване на вредните вещества от организма.

Лук и чесън
– използваме ги като подправки за рецептите, които приготвяме, но те са и много полезни. Съдържат флавоноиди, които стимулират произвеждането на глутатион, който е и един от най-мощните антиоксиданти на черния дроб. Храни които стимулират производството на глутатион са куркума, чесън, броколи, аспержи, авокадо, орехи.
Лукът и чесънът имат много силни антибактериални и имуностимулиращи свойства.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории