Последни Рецепти
Последни Статии

Огретен с броколи и картофи

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

Огретен с броколи и картофи
Рецепта лесна и много вкусна през октомври и ноември когато има броколи, карфиол и ви се хапва нещо вкусно в което да са в главната роля

Продукти
За 4 порции

800 кг картофи
200 г броколи (около 1 глава)
200 г карфиол
1 голям морков
200 г сметана заквасена (1 кофичка, може и 400 г)
1 с.л. бяло брашно
2 яйца
Смлян черен пипер и сол на вкус
200 г краве сирене
100 г кашкавал
4 с.л. олио

Начин на приготвяне:
• Картофите се измиват старателно и се сваряват до готовност. Обелват се и нарязват на тънки кръгчета
• Тава за печене или индивидуални форми се намазват с олио. Подреждат се кръгчета свареникартофи
• Поръсва се обилно с натрошено сирене
• Редят се равномерно нарязан на тънки кръгчета морков. Разпределят се накъсани на малки розички броколи и карфиол (може само с броколи, тогава увеличете количеството)
• Яйцата се разбиват и се смесват със сметаната и 1 с.л. брашно, може да добавите 50 мл вода или бяло вино
• Огретена се залива с яйчната смес. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал
• Пече се на средна фурна на 200 градуса до златисто на кашкавала
Огретенът може да се приготви със сирена каквито имате и харесвате.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории