Последни Рецепти
Последни Статии

Маслинени пръчици

Добавено в Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Маслинени пръчици
от бутер тесто може да се приготвят куп различни неща, тези соленки са чудесно мезе за бира, стават за закуска или за парти

250 гр извара (сирене, фета, кашкавал)
2 с л ситно нарязан магданоз
2 с л паста от маслини
1 белтък
500 гр бутер тесто

В малка купа смесете изварата ( фета), магданоза, маслинената паста и белтъка
Разгънете опаковката с бутер тесто (разбира се може да го приготвите и домашно, но поне бутер тесто съм се отказала да правя у дома) и разделете на две равни части

Едната част се намазва с приготвената паста от маслини и извара, а с другата се похлупва. Отгоре с точилка се натиска леко.

Таватаза печене се намазва леко с олио.

Тестото се нарязва на пръчици 1,5 см широки и дълги около 10 см. Всяка пръчица се навива 3-4 пъти, като спирала и се поставя в тавата.

Пекат се около 12-15 минути в предварително загрята фурна на 250 градуса.

Идея: Ако нямате готова маслинена паста, можете да я приготвите сами като смесите 50 гр маслини без костилки с 1 с л зехтин и го разбиете в блендера.
Маслинена паста е много вкусна за намазване на препчени филийки

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории