Омлет с гъби и кашкавал
Добави към моето меню
Омлет с гъби и кашкавал
Продукти за 1 омлет
2 яйца спанак
20 г кашкавал
1 ч.л. олио
3-4 гъби печурки
3-4 листа спанак
Рецепта за омлет с гъби и кашкавал
• Гъбите се нарязват на тънки филийки
• Необходим е качествен тиган с незалепващо покритие (керамичен).Загрява се олиото, около 1 ч.л.
• Подреждат се нарязаните филийки гъби, толкова че да покрият дъното на тигана. Като се запекат от едната страна се обръщат от другата нарязаните на ситно листа спанак
• Яйцата се разбиват в купа с вилица и се прибавят нарязаните на ситно листа спанак
• Яйцата се изсипват върху гъбите, като тигана се повдига и накланя леко встрани за да се получи равномерен слой
• След като се запекат яйцата се обръща от другата страна като отгоре се подрежда кашкавал, нарязан на тънко
• Поднася се със салата по избор, зелена салата, домати, краставица