Яйца с праз и сирене
Добави към моето меню
Омлет с праз и сирене
Праз лукът е полезен, вкусен и много рецепти може да се приготвят с него. ето нещо, което е бързо и много вкусно. Може да го приготвите за късна закуска, може и като лека вечеря да го поднесете
Може да се приготви като омлет и като бъркани яйца
Продукти
За 2 порции
1 стрък праз
4 яйца
100 г краве сирене
2 гъби печурки
1 с.л. олио
3-4 стръка магданоз за поръсване
Смлян черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
• Праз лукът се нарязва на тънки кръгчета, а гъбите на ситно
• В тиган се загрява олио и се слагат гъбите и праз лука, разбърква се докато се задушат леко
• Добавят се разбитите с вилица яйца и натрошеното сирене
• Запича се до златисто от двете страни
• Омлетът с праз и сирене се поднася поръсен с магданоз.