Омлет със спанак
Добави към моето меню
Омлет със спанак
Пролет е, има спанак, коприва, яйца, зелен лук и чесън – рецептата е за две порции и точното име не е омлет, не е фритата, защото се приготвя в тиган, но е вкусно, здравословно и се приготвя бързо. Може да бъде наречен зелен омлет, пролетна фритата, но в къщи му казваме дебел омлет и се реже на парчета
Необходим е тиган с незалепващо дъно
Продукти
6 яйца
2-3 стръка зелен лук
Листа спанака или коприва, около 100 г
50 г сирене
½ морков
1 с.л. олио
Начин на приготвяне
• В купа се нарязват на ситно зелен лук, морков, листа спанак или коприва
• Яйцата се разбиват с вилица и се добавят към нарязаните зеленчуци и се разбърква, получава се гъста маса
• Олиото се загрява в тигана и се изсипва сместа.
• След около 10 мин, котлона е на средна степен, омлета се обръща. Тогава се добавя и настъргано сирене
• Поднася се със зелена салата